V Štátnej vedeckej knižnici si možno pozrieť diela Olega Denysenka

22.01.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 19. januára (TASR) - Výstavu Olega Denysenka - Antiquitas Nova otvoria dnes popoludní v Galérii v podkroví banskobystrickej Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) v spolupráci s Veľvyslanectvom Ukrajiny v Slovenskej republike. TASR o tom informovala referentka pre styk s verejnosťou ŠVK Ivana Bičanovská. Návštevníci knižnice si môžu Denysenkove diela pozrieť do 10. februára.

Autor sa narodil v meste Ľvov na Ukrajine, kde doteraz tvorí a pôsobí. Štúdium ukončil v špecializácii grafika. Jeho súčasná tvorba je zameraná na grafiku, maľbu, sochy a umelecké knihy.

Oleg Denysenko sa predstavil so samostatnými výstavami doma na Ukrajine aj v zahraničí – vo Švédsku, Belgicku, Holandsku, USA, Francúzsku, Nemecku, Rumunsku, Rusku i na Slovensku. Zúčastnil sa medzinárodných výstav a sympózií na Ukrajine, v Nórsku, Švédsku, Španielsku, Taliansku, Grécku, Poľsku, Českej republike, Japonsku, USA, Kanade, Slovinsku a pod. Doposiaľ získal 22 medzinárodných cien, medailí a diplomov, uzavrela Bičanovská.
 

Vyberte región